موز، میوه ی محبوب بدنسازان

موز میوه ای گرم و پر انرژی است و ارزش غذایی اش با گوشت برابری می کند. موز چربی ندارد و میزان کلسیم آن اندک است. این میوه مقداری مواد قندی دارد؛ به علاوه دارای ویتامین‌های B1 و B2 و PP و C است.

در صد گرم موز مواد زیر موجود است:

انرژی ۱۰۰ کالری
آب ۷۰ گرم
پروتئین ۰/۸ گرم
چربی ۰/۲ گرم
قند ۶/۵ گرم
کلسیم ۸ میلی گرم
فسفر ۲۵ میلی گرم
آهن ۰/۷ میلی گرم
سدیم ۱ میلی گرم
پتاسیم ۳۷۰ میلی گرم
ویتامین آ ۱۹۰ واحد
ویتامین ب۱ ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۶ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۰۷ میلی گرم
ویتامین ث ۱۰ میلی گرم

 

موز حاوی سه نوع قند طبیعی ساکاروز، فروکتوز و گلوکز می باشد. پس از خوردن یک عدد موز بلافاصله سطح انرژی به میزان چشمگیری افزایش می یابد. ارزش غذایی یک عدد سیب متوسط حدود ۵۰ کالری است که حدود ۱۰ درصد آن را فیبر تشکیل می دهد. سیب چربی و سدیم ندارد و از مقداری ویتامین ث برخوردار است.

بعد از انجام ورزش نیز دریافت پتاسیم موجود در موز برای جبران پتاسیم ازدست‌ رفته از طریق تعریق حین فعالیت سودمند است. البته بهتر است موز را قبل از ورزش مصرف کنید؛ زیرا بعد از ورزش بدن بیش از غذا به مایعات نیاز دارد. در نتیجه بهتر است بعد از ورزش به جای میوه های پرکالری بیشتر به سمت میوه‌های آب دار بروید.

از آن جا که موزها جزء میوه های پرکربوهیدرات شناخته می شوند بهتر است در وعده ی صبحانه گنجانده شوند. هر عدد موز رسیده حاوی ۲۳ گرم قند و ۲ گرم نشاسته است. به این طریق می توان به بارگیری مجدد سطح گلیکوژن عضله کمک و از تجزیه و تحلیل آن جلوگیری کرد. همچنین می توان این میوه را با محلول پروتئینی بعد از تمرین نیز مخلوط کرد تا به احیای ذخایر انرژی عضله کمک کرد. چون موزها یک منبع سرشار از پتاسیم هستند؛ به عنوان یک الکترولیت که برای انقباضات عضلانی مناسب است، برای هر ورزشکاری لازم هستند.

از فواید موز برای ورزشکاران می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • کمک به بالا بردن سیستم ایمنی در برابر فشار ناشی از ورزش
  • تسریع بهبود زخم های جدی برای ورزشکاران و جلوگیری از رگ شدن در طول ورزش
  • کمک به حداکثر رساندن گلبول های قرمز جهت حمل اکسیژن به ماهیچه
  • کمک به سنتز آدرنالین قبل و حین ورزش
  • کمک به تقویت عضلات، تاندون ها، رباط ها

موز به خاطر وجود فیبرهای پکتین و گلوسیدهای دیگر، جلوی اشتها را می‌گیرد و باعث ایجاد احساس سیری می‌شود. اگر می‌خواهید سر وعده‌ی اصلی غذایی پرخوری نکنید قبل از آن یک عدد موز بخورید. البته در مصرف آن زیاده روی نکنید چون قند بالای آن باعث افزایش وزن هم می شود.

اگر به لاتکس ( ترکیبی شیمیایی در میوه هایی نظیر آووکادو) حساسیت دارید در مصرف موز نهایت دقت را به خرج دهید چون لاتکس موجود در آن سبب تشدید حساسیت شما می شود. پختن این میوه می تواند از شدت این اثر بکاهد.

موز در فاز کاهش وزن نیز می تواند موثر واقع شود زیرا نوع کربوهیدرات‌ها به این بستگی دارد که موز چقدر رسیده باشد. موزهای سبز و نارس، سرشار از نشاسته‌های مقاوم هستند، در حالی که موزهای زرد و رسیده، بیشتر حاوی قند می‌باشند. نشاسته‌های مقاوم، زنجیره‌های طولانی از گلوکز (نشاسته) هستند که نسبت به هضم، مقاوم می‌باشند. آنها مانند فیبر محلول در بدن عمل می‌کنند. نشاسته مقاوم می‌تواند از سرعت جذب قند از مواد غذایی نیز بکاهد. این کار، سطوح قند خون شما را پایدار نگه می‌دارد و به شما کمک می‌کند احساس سیری کنید. علاوه بر این، نشاسته مقاوم ممکن است چربی سوزی را نیز افزایش دهد و باعث کاهش وزن می شود. شاخص گلیسمی موز نارس از نوع رسیده کم تر است پس مصرف آن به افرادی که در حال کاهش وزن هستند، توصیه می شود.

از دیگر فواید موز

چیپس موز

چیپس موز

  • سرشار از تریپتوفان است که بدن آن را به سروتونین تبدیل می‌کند. سروتونین نشاط آور است در نتیجه مصرف آن باعث ایجاد حس و حال خوب در فرد می شود.
  • فشار خون را پایین آورده، هم چنین سطح کلسترول خون را نیز کاهش می دهد.
  • بی خوابی را برطرف می کند.
  • میلک شیک موز می تواند میان وعده ی مناسبی پس از تمرین برای تامین انرژی از دست رفته باشد.
  • چیپس موز یکی از میان وعده های سالم و مقوی در طول روز به شمار می رود.
  • دمنوش پوست آن برای رفع یبوست توصیه می شود.
ماست میوه ای شامل موز، سیب و  دارچین البته با استفاده از ماست کم چرب هم گزینه ی مناسبی برای یک عصرانه ی جذاب است.

نان موزی که در رسپی آن از جوی دوسر استفاده می شود و بدون شکر است، جایگزین مناسبی برای کیک های چاق کننده و مضر محسوب می شود.

 

مواد اولیه ی تهیه ی نان موز

مافین موز

مافین موز

  • تخم مرغ دو عدد
  • شیر یک سوم پیمانه
  • آبلیمو یک قاشق چای خوری
  • روغن نصف پیمانه
  • موز له شده دو عدد
  • وانیل یک قاشق چای خوری
  • شکر یک و نیم پیمانه
  • آرد گندم دو پیمانه
  • جوش شیرین یک قاشق چای خوری
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  •  گردوی  خرد شده دو سوم پیمانه

 

طرز تهیه ی نان موز

فر را روی درجه حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.

قالب نان پزیتان را آماده کنید، کف ظرف را کاغذ بیندازید و دیواره هایش را کمی چرب کنید.

در یک کاسه ی بزرگ، تخم مرغ ها را هم بزنید.

به شیرتان، آبلیمو اضافه کنید و بگذارید دو دقیقه بماند.

روغن را به تخم مرغ ها اضافه کرده و هم بزنید. سپس شیر و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید.

موز ها را کاملا له کرده و به مواد اضافه کنید.

آرد و شکر و نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کرده و به آرامی در مواد فوق اضافه کرده وقتی مواد خشک را اضافه می کنید کم تر هم بزنید، ترجیحا با همزن دستی این کار را کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.

گردو را هم بریزید. می توانید از شکلات چیپسی هم استفاده کنید.

مواد را در قالب نان ریخته و حدود یک ساعت و بیست دقیقه بگذارید بپزد یا تا زمانی که وقتی چنگال را در آن فرو کردید به چنگال نچسبد.

وقتی که کاملا پخت از فر درآورید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند تا خنک شود، سپس از قالب خارج کنید.

نان شما حاضر است …

 

 

 

 

این مطلب را پسندیده اید، پس به اشتراک بگذارید:

  • 21 پست در تن یار تیم
  • 10 دیدگاه
  • 8 سال عضو تن یار تیم

احتمالا علاقمند به این مطالب نیز باشید

تخم شربتی

مصرف این نوشیدنی در ماه مبارک رمضان نه تنها باعث سیر نگه داشتن شما می شود، بلکه برای مدت طولانی آب بدنتان را نیز تامین می کند. وجود مقدار زیادی امگا ۳ در این نوشیدنی انرژی شما را در طول روز تامین می کند.

هندوانه

هندوانه، میوه ی تابستانی پرطرفدار

هندوانه جزو صیفی جات ادرارآور می باشد و برای شست و شوی سیستم اورولوژی (کلیه ها و مثانه ها) مفید می باشد. هندوانه با طبع سرد و تر خود برای اشخاص گرم مزاج بسیار مناسب می باشد.

انار تازه

انار و خواص بی انتهای آن

آب انار منجر به حمایت از فرایند ریکاوری به ویژه ایجاد شرایط لازم برای انجام حجم تمرینی بیشتر در مدت زیاد و در نتیجه رشد بهتر عضلات بهتر می شود.شایان ذکر است که آب انار دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است که برای کبد مفید می باشد و موجب تصفیه کبد می گردد. این میوه به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین A در رشد اطفال بسیار تاثیرگذار بوده و ویتامین B موجود در آن اعصاب را تقویت می کند.

خرمای قهوه ای

خرما، نشاط آور و پر انرژی

معمولا خرما در تمامی رژیم های تغذیه گنجانده می شود زیرا حاوی قند، چربی، پروتئین و بسیاری از ویتامین های ضروری است پس هم به افرادی که در فاز کاهش وزن هم به افرادی که در فاز افزایش و تثبیت وزن هستند مصرف روزانه ی یک الی دو عدد خرما توصیه می شود تا قند موجود در آن در طول روز انرژی رسانی کند.

سیب، میوه ی سلامتی

سیب، میوه ی سلامتی

سیب یکی از میوه های پرطرفدار و رایج در سبد غذایی ایرانیان محسوب شده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. علاوه بر ویتامین آ، ب۱، ب۲، ب۱۲، ای و کا، مقدار زیادی آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم در سیب یافت می شود.ارزش غذایی یک عدد سیب متوسط حدود ۵۰ کالری است که حدود ۱۰ درصد آن را فیبر تشکیل می دهد. سیب چربی و سدیم ندارد و از مقداری ویتامین ث برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

--> --> --> --> --> --> -->